Çilekli Muffin (unsuz, şekersiz)

unsuz çilekli kek tarifi

Mutfağa olan ilgimi bilen arkadaşlarımdan biri bana harika bir muffin tarifleri kitabı almış. İçinde 50 tane farklı tarif var. Bir süre sanırım muffin yiyeceğiz, tabi ki ben tarifleri biraz değiştirip unsuz ve şekersiz haline getiriyorum. Kitabım için ayrıca tekrar teşekkür ediyorum, incelemek ve yeni lezzetler keşfedebilmek gerçekten çok keyifli :)

İlk denememi, çilek kızımın en sevdiği meyvelerden olduğu için Çilekli Muffin ile yaptım ve şekersiz çilek tarifleri için denemelere başladım. Çok hafif oldu, açıkçası çilek tahmin ettiğimden çok daha yoğun ve güzel bir tat verdi.


İçinde hiç un olmamasına rağmen standart keklerden hiç bir farkı olmadı, eğer siz de bu tarifi denerseniz böylece hem siz hem de çocuklarınız gereksiz yere un ve şeker tüketmemiş olur. Her şeyin bir alternatifini bulmak keyifli bir oyun haline geldi, sizin de benzer tarifleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Öncelikle yumurta ve zeytinyağını iyice karışana kadar çırptım, yaklaşık 5 dk. Daha sonra kabartma tozunu ve hafif ezdiğim cevizleri ekledim. Tüm bu malzemeler karışırken mutfak robotunda çilek ve hurmaları krema kıvamına getirdim. Hurmaları daha önceden yarım saat sıcak suda bekletmiştim, böylece daha rahat krema kıvamına geliyor.

Çilek ve hurma karışımını yavaşça yumurtalı karışıma ekledim ve birkaç dakika çırptım. Daha sonra karışımı kalıplara döktüm.

Fırında 175 C'de 20 dk pişirdim. Dışı puf puf ama içi çilekli karışımdan dolayı ıslak kek gibi oldu. Üzerini de çilek ile süsledim. Kısa sürede unsuz, şekersiz çilekli muffin hazırlanmış oldu.

Afiyet olsun,

Malzemeler:

20 adet çilek
3 adet hurma
2 yumurta
2 yk zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu
4-5 adet ceviz

2 yorum

  1. İlk defa unsuz bir kek denedim malesef ki 40 dk ya yakın pişirmeme rağmen üstü kaymak yapmış bir muhallebi kıvamında oldu. Nereyi hatalı yaptım bilemedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence vazgeçmeyin, ilk denemede olabilir :) Acaba çilek fazla gelmiş ve sulandırmış olabilir mi? Sevgiler.

      Sil