Karadutlu Ev Yapımı Dondurma


ev yapımı dondurma


Artık yaz geldi sayılır. Her akşam okuldan geldikten sonra "Anneee dondurma yiyebilir miyim?" sesleri çıkmaya başladı. Bazen tabi ki hazır dondurmalardan alıyoruz ama evde genellikle meyvelerden oluşan dondurma bulundurmaya çalışıyorum. Böylece iki tarafta mutlu oluyor. Kızım dondurma yemiş oluyor, bende şekersiz-katkı maddesiz bir dondurma tükettiği için mutlu oluyorum:)


Eğer evde bir blender veya mutfak robotu varsa bu dondurmayı hazırlamanız 30 sn. sürer. Her türlü meyve ile yapılabilir ama bu sefer dolapta kalan karadut ve muz ile hazırlamayı tercih ettim. Muz hem tat veriyor hem de kıvamını koyulaştırıyor. Karadut, muz ve keçi sütünü mutfak robotunda karıştırdım. Tadı hoşuma gittiği için ek olarak bal veya şeker ilave etmedim çünkü karadutlar çok tatlıydı ama tabi ki tercih sizin:)

Son dönemlerde tatlandırmak için stevia kullananlar da var ama henüz alıp denemedim, bu yüzden yorum yapamıyorum. En kısa sürede alıp deneyimlerimi paylaşacağım. Çok ufak bir miktarı bile yetiyormuş ve şekerden 100 kat daha tatlıymış.

Karışımı dondurma kalıplarıma döküp, 1 saat kadar buzlukta beklettim. Daha önceden soranlar olmuştu, dondurma kalıplarını birkaç yıl önce IKEA'dan almıştım, hala var mı bilmiyorum.

Sonrasında şekersiz, harika bir dondurma hazırlanmış oldu:)

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 adet muz
1 su bardağı karadut
1/2 çay bardağı keçi sütü

3 yorum

  1. Şeftali ile denedim, harika oldu. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba sitemizde dondurma yapımında kullanım yapabileceğiniz aromalarımızı değerlendirebilirsiniz. saygılarımla https://magaza.hammaddeler.com/kategori/aroma-vericiler

    YanıtlaSil