Havuçlu, Hurmalı, Şekersiz Lezzet Topları



ev yapımı çikolata


Eğer sizde benim gibi evde havuç varken yok zannedip marketten havuç alırsanız ve "Bu kadar havuçla ne yaparım?" diye düşünürseniz, bu tarif tam size göre :)

Yine pişmeyen, basit bir tarif vereceğim. Yapımı çok pratik, sonuç epey lezzetli.


Öncelikle hurmaları ve çiğ kajuyu 15 dk ılık suda beklettim. Kaju olması şart değil, bence badem veya cevizle de harika olur ama evde sadece kaju vardı :) En kısa sürede diğerleri ile de deneyeceğim.

Havuçları yıkadığınızı ve soyduğunuzu varsayıyorum:) Rendenin en ince kısmı ile rendeledim zaten tel tel oldular. Daha sonra mutfak robotuna havuç, hurma ve kajuyu ekledim. Malzemeler karışınca koyu kıvamlı bir harç haline geldi. Minik parçalar alarak yuvarladım.

Evde hazırladığım çikolata sosu ile kaplayarak dolapta yarım saat kadar beklettim. Daha önceden de çikolata tarifimi paylaşmıştım. Linkten ulaşabilirsiniz.


Çikolata sosu ile kaplamadan önce havuçlu topları bir süre buzdolabında bekletmeniz daha iyi olur. Katılaşacağı için havuçlu, hurmalı glutensiz lezzet toplarını rahatlıkla çikolata sos ile kaplayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 adet havuç
4 adet hurma
1 çb çiğ kaju

Sosu için:
1 yk Hindistan cevizi yağı
1 yk bal
4 tk kakao çekirdeği / kakao

7 yorum

  1. Merhaba öncelikle sayfanızı yeni keşfettiğimi ve hayran kaldığımı belirtmek isterim. Bugün bir cesaret bu tarifinizi denedim. Ben evde kaju olmadığı için fındık kullandım ve maalesef havuçlu karışımın kıvamında sorun yaşadım. Acaba benim robotta mı iş yok, yoksa kaju daha bi krema kıvamına geldiği için fındıktan mı kaynaklandı..? Fotoğraflara bakınca sanki sizin toplar daha pürüzsüz benimkilere göre.. Neyse ilk denemede görüntüsü pek mükemmel olmasada tadı muhteşemdi👌 bu kadar lezziz ve sağlıklı atıştırmalıklarda yapılıyormuş meğer.. Takipteyim 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenize çok sevindim, gercekten cok lezzetli oluyor. Kajunun suda bekledikten sonra krema olma ozelligi fındıktan çok daha fazla. Buyuk ihtimalle fındık parca parça kalmıştır. Bu yuzden tariflerde kaju kullanmayı tercih ediyorum. Diger tarifler ile ilgili de denemelerinizi bekliyorum. Sevgiler :)

      Sil
    2. Denemenize çok sevindim, gercekten cok lezzetli oluyor. Kajunun suda bekledikten sonra krema olma ozelligi fındıktan çok daha fazla. Buyuk ihtimalle fındık parca parça kalmıştır. Bu yuzden tariflerde kaju kullanmayı tercih ediyorum. Diger tarifler ile ilgili de denemelerinizi bekliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  2. tek bir şey merak ediyorum 1 çb kajudaki 'çb' ne? :) tarif için teşekkürler, çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 1 çay bardağı :) Lezzeti gerçekten çok güzel oluyor. Sevgiler

      Sil
  3. Of güzel gözüküyor deneyeceğim. Lezzetli olur inşallah, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok denenen ve sevilen bir tarif. Umarım sizde beğenirsiniz ;)

      Sil