Gnocchi Nasıl Yapılır?


gnocchi tarifi

Geçen haftalarda Mutfak Sanatları Akademisi'nde "Glutensizler" eğitimine katıldığımı paylaşmıştım. Bu eğitimde "Gnocchi" yapımını öğrendik. Ben daha önceden yememiştim :) Daha çok Kuzey İtalya bölgesinin meşhur yemeklerindenmiş.Kendisini pek sevdim. Çok doyurucu olduğu kesin.

Adı çok havalı ama aslında kendisine patatesli makarna / mantı diyebiliriz. Sunumu çok farklı şekillerde yapılabiliyor. Eğitimde "Ispanaklı ve Lor Peynirli Gnocchi" yaptık sonrada hep beraber yedik. Yapımı oldukça basit ancak patatesten oluşan bir hamura şekil vermek biraz zahmetli olabiliyor. Tadı için biraz uğraşmaya değer bence.

Şimdi yapım aşamalarını paylaşacağım.

Patatesleri bol suda iyice haşladık. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup rendeledim. Rendelenen patateslerin içine yumurta, pirinç unu ve mısır nişastası ekleyerek bütün hamur malzemesini bir kabın içinde toparlanana kadar yoğurdum. Bu kısım biraz uzun sürebilir ama sonunda beklenen hamur kıvamına geliyor. Ayrıca glütensiz lezzetler yaratmaya çalıştığımız bir eğitim olduğu için pirinç unu ve nişasta kullandık. Eğer glüten hassasiyetiniz yoksa normal beyaz un ile de yapabilirsiniz.

Daha sonra hamurdan parçalar alarak silindir haline getirip 1,5 cm genişliğinde kestim. Kesilen parçaların üzerini çatalla bastırarak şekil verdim.


Tencerede kaynayan suya birkaç damla zeytinyağı damlattıktan sonra gnocchileri pişirdim. Piştiklerini nasıl anlayabilirim diyorsanız pişince suyun üzerine çıkıyorlar:)

Sonrasında istediğiniz sos ile süsleyerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

500 gr. patates
1 yumurta
175 gr. pirinç unu
75 gr. nişasta
tuz, karabiber


Hiç yorum yok