Ev Yapımı, Keçi Sütlü Dondurma



şekersiz dondurma tarifi

Yaklaşık 3 yıldır değişik dondurma denemeleri yapıyorum. Genellikle kıvamı koyulaştırmak için sahlep kullanıyorum. Bu sefer hem inek sütü kullanmadım hem de sahlep. Daha önceden de yazmıştım. Ayşegül Çoruhlu'nun önerileri sonrasında inek sütünden yavaş yavaş manda ve keçi sütüne geçiş yapıyoruz. Bu yüzden dondurmayı da keçi sütü ile yaptım. Böylece dondurmamız sağlıklı ve ev yapımı oldu.


Tarif çok basit. Hiç pişirmedim, çocuğunuz dondurma istediğinde 5 dk içinde hazırlayabilir, buzlukta 30 dk. dondurduktan sonrada keyifle yemesini seyredebilir, övgüleri kabul edebilirsiniz. Sonuçta ben bir çok yemeği evdekilerin yüzündeki gülümsemeyi görmek için yapıyorum.

Muz, keçi sütü, hurma, fıstık ezmesi ve Hindistan cevizi yağını mutfak robotuna koydum ve yaklaşık 2 dk. karıştırarak hiç parça kalmadan karışmasını sağladım. Daha sonra geçen yaz İKEA'dan aldığım dondurma kalıplarına karışımı döktüm. Renk vermesi için kalıplara döktükten sonra nar ekledim. 1 saat buzlukta beklettikten sonra üzerini ev yapımı çikolata ile süsledim.

Daha önceden ev yapımı çikolata tarifimi yazmıştım. Tarife ulaşmak için tıklayınız. :)

Şahane bir lezzet elde ettim. Umarız sizde bu sağlıklı, ev yapımı, katkı maddesiz dondurma tarifini en kısa sürede denersiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler: (6 adet dondurma için)

4 adet küçük muz
4 adet hurma
1 yk fıstık ezmesi (şekersiz)
1 tk Hindistan cevizi yağı
100 ml keçi sütü


Hiç yorum yok