Unsuz, Şekersiz, Yoğurtlu Pasta



unsuz pasta

Keçi sütünden yoğurt mayalayıp sonra yoğurt istediği gibi katı olmayınca pasta yapan kaç kişi var acaba? Biri benim :) Başka tanıdıklarınız varsa haber verin tanışalım:)
Yağsız, şekersiz, unsuz harika bir pasta oldu.



Öncelikle pasta tabanını hazırladım. Çiğ kaju ve bademi mutfak robotundan geçirdim ve un haline getirdim. Yarım saat ılık su içinde beklettiğim hurmaları ekledim. Kıvamı koyulaşınca kelepçeli kek kalıbında pasta tabanını döktüm ve kaşığın tersi ile bastırarak şıkışmasını sağladım. Buzlukta donarken diğer katmanları hazırladım.

Muz, yoğurt ve iki adet hurmayı mutfak robotundan geçirdim ve pasta tabanının üzerine döktüm. Tekrar buzlukta donması için bıraktım.

İkinci katman için yoğurt, çilek, balı mutfak robotundan geçirdim ve kıvamı koyulaştıktan sonra buzlukta dondurduğum pastanın üzerine döküp tekrar donması için buzluğa bıraktım.

Üçüncü katmanı ise kakaolu yapmayı tercih ettim. Yarım muz, yoğurt, kakao çekirdeğini mutfak robotundan geçirdim ve kıvamı koyulaşınca buzlukta donan katmanların üzerine dökerek iki saat donması için tekrar buzluğa koydum.

İki saat sonra buzluktan çıkardıktan sonra üzerini süsledim. İçindekileri değiştirip farklı renklerde harika pastalar yapabiliriz.

Böylece hem çok sağlıklı hem de glutensiz, unsuz, şekersiz pastayı hazırlamış oldum.

Afiyet olsun.

Diğer unsuz ve şekersiz cheesecake tarifim için tıklayınız.

Malzemeler:

150 gr badem
150 gr çiğ kaju
2 adet muz
4 adet çilek
2 sb yoğurt (keçi sütünden mayalanmış ev yoğurdu)
8 adet hurma
1 yk bal
1 yk kakao


2 yorum

  1. Kaju fıstığının yerini yer fıstığı tutar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu tarifte kajuyu taban olarak kullandığım için yer fıstığı yerini tutar. Normalde kajuyu krema amaçlıda kullanıyorum. O tariflerde yer fıstığı yerini tutmaz :)

      Sil