Patlamış Mısırlı Kurabiyeler

popcorn cookie

Olmaz olmaz demeyin, önyargılı olmayın. Patlamış mısırdan kurabiye olur, hatta muhteşem olur. Hem çıtır çıtır, hem kurabiye, söylememe gerek yok ama hem de sağlıklı :)


Aslında biraz yorgun olduğum bir gündü ve kızım okuldan çok aç geldi. Genellikle okuldan geldiğinde sevdiği şeyleri hazırlamaya çalışıyorum ama o gün yapamamıştım. Aç halini görünce dayanamadım ve en pratik ne yapabileceğimi bulmaya çalışırken kızım "Mısır mı patlatsak?" dedi. O mısır fikri 5 dk. sonra kurabiye olmuştu bile, pişmesi de yaklaşık 7-8 dk. sürdü. En fazla 15 dakika içinde çok farklı bir lezzet keşfetmiş olduk.

Öncelikle mısırları yağsız ve tuzsuz olarak patlattım, soğurken diğer malzemeleri hazırladım. Çiğ kajuyu mutfak robotundan geçirdim ve un haline getirdim. Daha sonra kakao, çok az kabartma tozu ve glütensiz un ekledim. Daha önceden glütensiz un kullandığımı paylaşmıştım, siz dilerseniz tabi ki tarifi normal un ile de deneyebilirsiniz.

Toz karışımın içine hindistan cevizi yağı ekleyerek karışımın yapışmasını sağladım. Son olarak, patlamış mısırları ekledim. Minik parçalara ayırarak şekil verdim. Açıkçası resimde de görebileceğiniz gibi şekil vermek için çok uğraşmadım, patlamış mısırların kenarlardan çıkması çok hoşumuza gitti:) İlk denemem olduğu için şeker eklemedim, hindistan cevizi yağının verdiği aromayı kullandım. Belki birkaç hurma eklenerek daha farklı bir lezzet elde edilebilir.

Fırında, 160 C'de 7-8 dk. pişirdim. Böylece patlamış mısırlı kurabiyeler hazırlanmış oldu.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 yk mısır
100 gr. çiğ kaju
3 yk kakao
2 yk glütensiz un
2 yk hindistan cevizi yağı
1 çk kabartma tozu

Hiç yorum yok