Kabak Spagetti



çiğ tarifler

Artık her sebzeye farklı gözle bakmaya başladım. Eskiden dolapta kabak gördüğümde aklıma tek gelen şey "kabak dolması" olurdu. şimdi ise "kabak dolması" haricinde acaba ne yapabilirim diye düşünmeye başladım ve bu durum gitgide keyifli hale geliyor:)

Çiğ beslenmenin en güzel yönlerinden birisi de sürekli farklı lezzetler keşfetmek... Bir gün kabağı pişirmeden yiyebileceğim ve gerçekten lezzetli bulabileceğim aklıma gelmezdi.


Kabak spagetti için öncelikle kabakları yıkayıp kuruladım. Sanırım internette gördüm, kabakları spagetti haline getirebilmek için dilimleyiciler varmış ama bu işi için alet almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Patates / havuç soymak için kullandığımız aleti kullandım. İnce ince kabakları dilimledim. Kabağı daha önceden hiç tatmadığımı fark ettim aslında çiğ yenildiğinde tadı kötü olmuyormuş.

1 adet soğanı küp küp doğradıktan sonra zeytinyağında biraz kavurdum. Ayrıca dolaptaki rokayı da ince ince doğrayarak hem renk kattım hem de değişik bir tat eklemiş oldum.
Daha sonra tatlı kırmızı biberi, rokayı ve minik domatesi ekleyerek öğlen yemeğimi hazırlamış oldum. Kabak spagetti konusunda bence önyargılı olmayın, yorumlarınızı bekliyorum.

Afiyet olsun.


3 yorum