Bir Degişim Hikayesi


Bu hafta Fikrimühim ve Bingo aracılığı ile harika bir etkinliğe katıldım. Fikrimühim'den eğitim daveti geldiğinde içeriğini oldukça merak etmiştim ama bu kadar güzel, farkındalıklarla dolu, değişimi tetikleyen bir gün olacağını tahmin etmemiştim.

Evrim Cabbaroğlu liderliğinde 12 kadın hayatımızı, yaşadıklarımızı, olaylara bakış açımızı, önyargılarımızı, hayattaki duruşumuzu sorguladık, sonra da cevaplarını kendimiz bulduk. Bir çok kişiden duyduğum klasik bir cümle var "Her şey tamam hayatımda ama sanki yine de bir şeyler eksik, o ne?". Eksik olduğunu düşündüğümüz parçaları aradık.


Hepimiz hikayelerimizi birbirimize anlattığımızda anladık ki herkesin bu hayatta farklı bir sınavı var. Hayatta hepimiz birer oyuncuyuz, bazen balkondan sadece başkalarının oyununu izlerken bazen de başkaları kendi balkonundan bizi izliyor. Şuan başkalarını izliyor olmamızın da bir süreç olduğuna karar verdik.

Kadınlar ve erkekler arasındaki duygu - tepki farklılıklarını, nedenlerini öğrendik. Aslında bu konuda aydınlandım bile diyebilirim:)

Eğitimde en çok aklımda kalan çalışmalardan birisi ise "psikolojik diş" konusuydu. Hepimizin aileden gelen, kabul ettiğimiz ama zaman zaman doğru bulmadığımız değerlerimiz var. Kısa bir çalışma ile önce bu değerleri not ettik sonra da nasıl çiğnemeden yuttuğumuzu ve sorgulamadığımızı keşfettik. Sanırım hepimiz için rahatlatıcı bir çalışma oldu.

En son çalışmamızda ise meditasyon ile bugünden 3 yaşımızdaki halimize yavaşça gittik ve gerçekten inanmazdım ama her şey film gibi gözümün önünden aktı. Kritik dönüm noktalarımızı belirledik ve yaşam döngümüzü bu noktalara göre oluşturduk. Kritik dönüm noktalarını belirlemek, renkli kartonlara döngümüzü çizmek, hem hayatımızdaki bir çok konuyu sorgulamamızı sağladı hem de bu noktaları başka kişilere anlatırken bazı detayları fark etmemizi sağladı.

Sabah tüm gün hiç tanımadığım insanlarla nasıl geçer diye girdiğim odadan akşam "Ne çabuk gün bitti" diyerek çıktım. Eğitimlerimiz daha devam edecekmiş, bakalım daha neler fark edeceğiz.

Bingo'ya, Fikrimühim'e ve Evrim Cabbaroğlu'na teşekkürler :)


Hiç yorum yok