Unsuz, Mayasız Pizza : Karnabahar Pizzası


karnabahar pizzası
Glutensiz beslenmede buğday, yulaf, arpa, bulgur, ekmek, beyaz un vb. besinler bulunmuyor. Yıllardır bu besinleri kullanarak yemek yapınca biraz boşluğa düştüm ve sürekli yeni denemeler yapıyorum, glutensiz tarifler listesine yenilerini ekliyorum.

Bende insanım ve canım pizza istedi. Bir süredir "Maya, un kullanmadan nasıl pizza yapabilirim?" diye bir süredir düşünüyordum. Un, maya kullanmadan harika bir pizza yaptım hem de hiç tahmin edilemeyen bir malzemeyi un olarak kullandım.

Karnabaharı mutfak robotundan geçirerek un haline getirdim. Un haline getirdiğim karnabahar içine lor peyniri ve yumurta sarını ekledim. Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta 5 dk. çırptım ve kabarmasını sağladım, daha sonra karnabahar karışımı içine ekledim.

Fırın kabını yağlayıp karışımı döktüm ve kaşık ile bastırarak düzleştirdim. Üzerine kırmızı biber, yeşil biber, mantar, zeytin ve sucuk ekledim. Normalde işlenmiş ürün tüketmiyorum ama sucuk Balıkesir'den özel geldiği için pizzama ekledim:)

Fırında 180 C'de 30 dk. pişirdim. Konu yemek olunca yaratıcılığın sınırı yok. Böylece harika bir lezzet olan karnabahar pizzası hazır oldu.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

200 gr. karnabahar
1 adet yumurta
2-3 adet mantar
5-6 adet zeytin
3 yk lor peyniri
1 yk zeytinyağı (kabı yağlamak için)
Kırmızı-yeşil biber
Sucuk (isteğe bağlı)



2 yorum