Harika bir lezzet: Bezeli Pasta

beze tarifi

Son zamanlarda yaparken ve yerken en çok heyecan duyduğum tatlı sanırım bu bezeli, muzlu, çilekli pasta oldu :) Bence herkes mutlaka denemeli. Yapımı pratik, tadı muhteşem. Aynı zamanda içinde çok az şeker var, geri kalan malzemeler ise hep taze meyve bu yüzden de sağlıklı bir tarif.


Öncelikle yumurta beyazı ve şekeri 15 dk. mikser ile karıştırdım. Kıvamı zamanla koyulaştı. Daha sonra yağlı kağıt üzerine üç farklı boyutta yuvarlak çizerek hazırladığım yumurta beyazı karışımını tepsiye dökerek şekillendirdim. Fırında 45 dk. 120 C'de pişirdim. Soğuyana kadar fırından çıkarmamak gerekiyor yoksa kırılıyor.
Bezeler fırında pişerken muzları halka halinde keserek buzlukta yarım saat beklettim. Daha sonra ceviz ve süt ekleyerek mutfak robotundan geçirdim. Muzlar donduğu için karıştırdıktan sonra dondurma gibi oldu.
Daha sonra bezelerin üzerine muzlu karışımı ve çileği ekleyerek katları birleştirdim.
pavlova
Böylece bezeli, muzlu, çilekli harika, sağlıklı bir pasta hazırlanmış oldu. Sağlıklı tarifler listesine ekleyebiliriz.

Afiyet olsun,

Malzemeler:

3 adet yumurta beyazı
3 yk pudra şekeri
2 adet muz
3 yk süt
6 - 7 adet ceviz
Süslemek için çilek

4 yorum

  1. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Şeker yerine alternatif ne konulabilir. Keserken kırılma olmuyor mu? Çok güzel görünüyor, en kısa sürede yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok lezzetli bir pasta oluyor. Keserken biraz dikkatli olmak lazım, yapısı gereği kırılma olabilir. Şekersiz denedim ancak aynı formda olmadı, fırında sönüyor ne yazık ki

      Sil