Julie & Julia - Yemek Tutkunları için...



Aslında eski bir film, 2009 yapımı ve başrollerinde Meryl Streep ve Amy Adams

var. Belki de benzer yemek yapma tutkusunu hissettiğimiz için bana çok sıcak, etkileyici geldi. Konusu yemek olan filmleri izlemeye bayılıyorum.
Uzun süredir içimde taşıdığım ama cesaret edemediğim blog açma fikrimi de filmi izledikten sonra hayata geçirmeye karar verdim. Bu yüzden bu filme biraz torpil geçmiş olabilirim :)


Julie - Julia, Julia Child - Julie Powell, tutku ve cesaretle hiçbir şeyin imkansız olmadığını anlatması üzerine kurulu bir romantik, sıcacık, yemek yapma isteği uyandıran bir film.


Filmde Meryl Streep’in canlandırdığı, Julia Child karakteri gerçekten de bir yemek kitabı olan ve yemek programları yapmış bir yemek yazarı. Kendisi 1912-2004 yılları arasında yaşamış. Yaptığı yemek programları gerçekten çok tutmuş ve beğenilmiş. Birçok kitabı ve yemek eğitim kaseti var. Julia Child, kocasının işi dolayısıyla gittiği Paris’te, Cordon Bleu adlı ünlü yemek okulunda eğitim almış. Sonra iki arkadaşıyla beraber, bir yemek kitabı macerasına atılmışlar. 1961’de kitapları basılmış.


Julie ise, New York’ta yaşayan, gündelik hayatın koşturmacasından sıkılmış bir kadın ve yemek yapmaya da çok meraklı. Hayatında bir heyecan katmak için, hepimiz gibi blog yazmaya karar veriyor. Julie, Julia’nın çok sıkı bir hayranı. Mastering the Art of French Cooking kitabındaki toplam 524 yemek tarifini, tam 1 senede yapmayı hedefliyor. Sonra macera başlıyor. 

Keyifli seyirler,





3 yorum

  1. Omlet yapmayı Julia Child'den öğrendim; bir de komşu teyze ve Canan Karatay arası bir anlatımı var ya bayılıyorum videolarına:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve keyifli bir filmdi. Meryl Streep hayranı bir kişi olarak filimdeki karakteri diksiyonuna varana kadar bu kadar güzel canlandırmasına diyecek yoktu. Yasak ilişki-The Bridges of Madison Country filminide şiddetle öneririm..(Seyretmşiş de olabilirsiniz)

    YanıtlaSil