Hamsili Pilav pişirmenin 4 aşaması



hamsi

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?


Hamsili pilav aslında zor bir yemekmiş gibi görünse de yapımı çok kolay. Kısa bir sürede hem lezzetli hem de çok havalı hem de çok doyurucu bir menüye sahip olabilirsiniz :)

Şimdi adım adım fotoları ile beraber hamsili pilav yapım aşamalarını paylaşacağım.

Malzemeler:

1 kg Hamsi
3 su bardağı pirinç
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber

25 cm'lik bir fırın kabı kullanabilirsiniz. Ayrıca hamsili pilavınızı kek kalıbında da yapabilirsiniz. Hamsileri temizledikten sonra fotodaki gibi fırın kabına dizebilirsiniz. Bu aşama biraz zor gibi görünse de eğlenceli. Fırın kabının mutlaka kenarlarına da hamsileri dizin ki içini doldurduktan sonra kenarlardan kapatıp kurumasını da engelleyebilirsiniz.


Hamsileri dizdikten sonra artık içini hazırlayabiliriz. 3 su bardağı pirinci ve zeytinyağını tencerede 5 dk. kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanı, dereotu ve maydanozu ekleyip 1 dk. daha kavurabilirsiniz.



Pirinci de fırın kabına ekledikten sonra pirincin üzerini tekrar hamsi ile kapatıp 3 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Eğer isterseniz benim yaptığım gibi fırına koymadan önce ufak bir yaramazlık yapıp üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz:)


Daha önceden 180 C'de ısıttığınız fırında 45 dk. pişirdikten sonra hamsili pilavınız ile ilgili övgülere hazır olun.

Afiyet olsun :)

3 yorum

  1. Hamsili pilav tarifinizi uyguladık cok leziz ve başarılı oldu çok teşekkürler sizi zevkle izliyor ve tebrik ediyoruz.Ve de yenı geleneksel tariflerinizi ilgiyle bekliyoruz
    Rezzak&Esma

    YanıtlaSil