Unsuz, şekersiz kuru fasulyeli brownie

unsuz brownie

Yıllar önce internette görmüştüm, "black bean brownie" diye. İnsanların işi gücü yok fasulyeden brownie yapmışlar diye düşünmüştüm. Tabi o zaman glutensiz yaşamdan, otoimmün sistem hastalıklarından haberim olmadan mutlu, mesut yaşıyordum:)

Neyse sonuç olarak bende denedim, kuru fasulyeden brownie yaptım. Şaşırtıcı ama güzel oldu. İçinde kuru fasulye olduğu da hiç belli olmadı. Sadece tek bir önerim var, brownie tamamen bitmeden içinde fasulye olduğunu evdekilere söylemeyin. Bizimkiler ilk başta yediler, "çok güzel olmuş, eline sağlık"lar havalarda uçuştu sonra içinde fasulye var dedikten sonra yemeyi bıraktılar :)

Kuru Fasulyeli Unsuz Şekersiz Brownie

Şimdi tarife geçelim. Açıkçası internet üzerinden özel bir tarif araştırıp yapmadım. Tüm malzemeleri kafama göre karıştırdım. Buzlukta her zaman haşlanmış nohut, kuru fasulye bulundururum. 

* Daha önceden haşladığım kuru fasulyelerden bir su bardağı alıp mutfak robotundan geçirdim.

* Daha sonra 2 yumurta ekleyerek mikser ile 5 dakika çırptım. iyice karıştıktan sonra kakao, hindistan cevizi yağı, kabartma tozu, ceviz, bal ekledim.

* Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kelepçeli fırın kabına döktüm ve  daha önceden ısıttığım 175 C'deki fırında 30 dk pişirdim. 

Kısa sürede unsuz ve şekersiz kuru fasulyeli brownie hazırlamış olduk. Fırından çıkardıktan sonra da üzerini hindistan cevizi ile süsledim.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 sb haşlanmış kuru fasulye
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yk kakao
2 yk hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı
2 yk bal
Ceviz (isteğe bağlı)

4 yorum

  1. Şeker hastaları için de ideal.Harikasın.

    YanıtlaSil
  2. Şeker hastaları için de ideal.Harikasın.

    YanıtlaSil
  3. Hiç öyle düşünmemiştim, doğru :)

    YanıtlaSil
  4. Siteniz gerçekten güzel paylaşımlarda yararlı benimde Agar.io oyunu ile alakalı bir sitem var Agario Oyunu gerçekten insanı bağımlı yapan bir oyun oynamadıysanız tavsiye ederim. Başarılar diliyorum benim sitemede beklerim.?

    YanıtlaSil